Количка

0 артикула

Категории с падащо меню

Акордеонни категории

Вижте всички статии

Какво да имате предвид, когато избирате флаш памет?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

какво трябва да знаете за флаш паметта

Макар облачните пространства и технологии да набират все по-голяма популярност, като метод за съхранение на информация, флаш паметта все още един от най-предпочитаните методи за пренос и съхранение на данни. Една от причините да са толкова предпочитани е, че са с малък размер и са лесно преносими, а същевременно имат голям капацитет от памет, която да събере всички важни файлове. В следващите редове ще представим няколко неща, който да имате предвид, когато избирате вашето USB, за да отговори то, напълно на вашите нужди.

Цел

Първата стъпка е да си изясните, с каква цел ще използвате преносимата памет. Ако тя ви  е необходима за работни файлове, които са изображения, видео клипове и други графични файлове, то по-добре е да изберете флашка с по-голям капацитет, за да не се налага постоянно да се чудите, къде да прехвърлите работните файлове, които могат да ви потрябват във всеки един момент. Ако предимно ще качвате текстови документи, то не е нужно USB паметта да бъде с прекалено много място за съхранение. В случай, че искате да използвате флаш паметта за лични нужди и да запазите там снимки и клипове от празници и екскурзии, то също бихме ви посъветвали да изберете флашка с повече пространство за съхранение.  

Вместимост

флаш памет размер

Както вече казахме в предходния параграф, един от най-важните критерии, с които трябва да се съобразите е големината на паметта, от която се нуждаете. Капацитета на флаш паметта е свързан директно с цената и. Колкото по-голям е капацитета, толкова по-скъпа е флашката. Стандартните размери на паметта са 1GB, 4GB, 8GB, 16GB и 32GB. Преносимата памет с капацитет 8 или 16GB са най-подходящи за пренос на файлове от офиса до вкъщи и обратно. 1 GB и 4 GB са подходящи само за пренос на много малки файлове. USB с размер на паметта от 32 GB са подходящи за пренос  и съхранение на изображения, видеоклипове, филми и други големи файлове.

Издръжливост

Издръжливостта на USB паметта не е особено голяма, тъй като тя е малка по размер  и лесно може да бъде счупена или повредена. В последните години здравината на флашките значително се подобри, като много голяма част от тях вече са облицовани с метал или анодизиран алуминий и други  още по-здрави материали. Все пак има и модели, които са пластмасови. Разбира се, цената на преносимата памет имат отношение и към нейната здравина. Колкото по-стабилни са материалите, от които е изработена паметта, толкова по-висока е цената и.

Скорост на прехвърляне на данни

скорост на прехвърляне на данни

Ако ежедневно прехвърляте по-големи файлове е важно да изберете флаш памет с по-бърза скорост на пренос на данни. За да сте сигурни, че прехвърлянето на информация няма да отнеме цяла вечност е добре да се насочите към памет, която поддържа USB 3.0 или 2.0, те са съвместими помежду си и достигат скорост от 20MB в секунда.

Надяваме се да сме успели да помогнем при вашия избор на флаш памет. Най-лесният начин да си набивате USB в днешно време е онлайн, тъй като в интернет пространството са налични широк набор от марки и опции от артикули, а вече и поръчката е бърза и лесна. Също така цените са много по-изгодни особено, ако пазарувате на едро.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари