Количка

0 артикула

Категории с падащо меню

Акордеонни категории

Вижте всички статии

3 идеи за забавни игри с топка

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

игри с топка

 

 

 

 

 

 

 

 

Топката е един от любимите и най-интригуващи предмети за децата още от най-ранна детска възраст. Затова и има изключително много игри, които са подходящи за истинска забава както със семейството, така и с приятели. В днешната статия ще ви запознаем с 3 игри с топка, които да изпробвате още следващия уикенд във вашия двор, сред природата или у дома.

В началото на този материал бихме искали да ви запознаем малко по-детайлно с гумените и кожените топки на марката Dinel, които се предлагат от Меридиан ООД. Бранда предлга качествени топки, подходящи за практикуване на различни спортове – футбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Топките са подходящи и за други, нестандартни игири, които вие сами да измислите или ако решите да изпробвате някои от следните предложения:

Спомняте ли си – „Пиян морков“?

пиян морков

Истинско забавление за малки и големи. За тази игра са ви необходими само една топка за волейбол(например) и няколко играчки. Няма строго ограничени за техния брой, но е препоръчително да бъдат между 4 и 8. Всички се нарежда в кръг, а един от участниците (пияният морков)застава в него. Хората от кръга започват да си подават топката, а целта на този в кръга е да я хване, за да може да излезне от кръга. Който играч не успее да подаде топката, така че „пияният морков“ да не я хване, влиза във вътрешността на кръга. Играта става още по-забавана, ако я играете в море или басейн.

„Топка над реката“

топка над реката

Тази игра е подходяща за малки и големи. Тя ще ви накара да се раздвижите, а защо не и да се сплотите. Необходима ви е топка, тебешир и по-просторно място навън. Препоръчителния брой играчи е поне 10, които се разделят в два отбора. Отборите могат да бъдат във всякаква конфигурация – малки срещу големи, момичета срещу момчета или пък смесени. Полето се разчертава с тебешира първо на две, а след това между двете части да отделите една – по-малка. Малката част е реката, отборите застават от двете и страни и играта започва. Топката се подава от единия отбор към другия и целта е никой от играчите да не изпуска. Ако се случи, участникът изгаря и може да се върне обратно в игра само ако човек, който му е подал топка също изпусне и изгори. Ако топка падне в „реката“, човекът, който я е изпуснал изграя без правото да се върне, докато играта не приключи. Печели отборът, който остане с поне един играч.

 

„Топката е шефът“

топката е шефът

При тази игра се изисква бързо мислене, интуиция и творчество. На топката се залепят различни листчета хартия с начини, по който трябва да хвърлите топката(Например: „Скочи на един крак“, „Завърти се в кръг“ и т.н.), написани с маркер или хмикал. Тя трябва да бъде по-мека, за да се избегне нараняване, но все пак достатъчно тежка, за да се получи добро разстояние. Топката се подава и когато човек я хване, трябва да прочете каквото е под или най-близо до дясната му ръка и трябва да го изпълни. Развихрете креативността си и се забавлявайте истински.

 

Надяваме сме, да се успели да ви вдъхновим за някоя игра, която да изигираете с вашите близки и приятели. Всички видове топки могат да бъдат закупени на едро и дребно от онлайн магазина meridianood.com.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари