Количка

0 артикула

Категории с падащо меню

Акордеонни категории

Вижте всички статии

Кутия за храна – какви са ползите и за децата в училище?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Храненето на децата е въпрос, който стои на дневен ред за техните родители още от самото им раждане. Но с годините и започването на училище това става все по-належаща тема за майките и бащите, които искат да възпитат у децата си навици за здравословно и балансирано хранене. Контролът върху това, обаче, става все по-труден, тъй като децата попадат в своя собствена среда, където обикновено има храни, които са модерни, дори и да не са сред най-здравословните алтернативи. Какво може да се направи, ако все пак държите малчуганите да запазят хранителните навици, които сте изграждали в продължение на години у тях? Опитайте с храна, която да приготвяте у дома и да слагате в кутии. Ето и някои от предимствата, които има тази опция:

Спестява време

будилник в цвят мента на фона на стена разделена наполовина с розов и син цвят

За родителите това е допълнително отделено време вкъщи, за да приготвят храната за следващия ден, но пък за децата това определено спестява време. А и нека бъдем честни, отсипването на част от вече приготвената храна за домакинството или приготвянето на сандвич не отнема повече от 5 минути, а това е инвестиция, която си струва. По време на междучасията храната приготвена предварително спестява на малчуганите чакането по опашки пред училищния павильон. Това от своя страна им позволява да имат повече минтуи, в които да се нахранят спокойно и да не развиват лошия навик да се натъпкват за 5 минути, който в последствие може да им донесе стомашни проблеми.

Поддържа навиците за здравословно хранене

Определно е трудно да опазиш едно малко дете от всички нездравословни вкусотии, опаковани в шарени пликчета в училищната лафка. Някои предпочитат сладичко, а други хрупкави чипсове и снаксове. И двете опции не са препоръчителни за ежедневна употреба от малките деца. За да предодвратите или поне да намалите консумацията им, можете да използвате кутиите за храна, в които освен основния обяд на детето да сложите и няколко малки снакса, като по-сладки плодове, които то обича или домашно приготвен на фурна картофен чипс.

 

Природосъобразно е

ръка боядисана в зелено държи стръкче зелено растение

Все по-често четем и слушаме колко замърсена е вече нашата планета. Затова е добре да съзадаваме навици на децата още от малки да мислят освен за себе си и за околната среда. Използването на кутии за храна за многократна употреба е чудесен начин да започнете да прокарвате тези идеи в главата на вашия мъник.

Спестява пари

човек пуска монета в синьо прасе - касичка

Когато приготвяте храна отвкъщи, използвате продукти, които вече са закупени за домакинството. Това спестява допълнителните разходи за единични порции, които дето ви би дало за храна отвън. Дали ще бъде бърза закуска, или пакетиран снакс, вие заплащате по-висока цена, заради опаковката, транспорта и куп други неща. С кутиите за храна спестявате тези пари и те могат да отидат за нещо по-смислено.

Има голям избор

В днешно време разполагате с огромно разнообразие от големини, разновидности, цветове и материли, в които можете да откиете кутиите за храна. Дали ще бъде от дърво, метал, пластмаса или стъкло решавате вие. Когато говорим за артикули, които ще бъдат използвани от деца е добре те да бъдат нечупливи и по-леки. Цената същото варира според бранда, на пазара има по нещо за всеки вкус.

 

Изграждането на правилните навици на децата започва от усилията, които родителите са готови да положат. Ако все пак идеята за домашна храна в кутия ви е допаднала, не се колебайте, а изберете такава за вашето дете още днес, а защо не и за вас. Децата попиват всичко, което родителите им правят  - възползвайте се от това! Разгледайте нашите предложения на https://meridianood.com/.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари