Количка

0 артикула

Категории с падащо меню

Акордеонни категории

Вижте всички статии

Училище по време на пандемия – маска и какво още да сложим в чантата на детето?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Covid-19 влезе в живота на всички ни много неочаквано преди по-малко от година и за много кратко време промени ежедневието и навиците ни. След първоначалния стрес, които всички изпитаха, дните започнаха постепенно да се връщат към познатия ни ритъм. Една от стъпките за връщане на стария ни начин на живот е връщането на децата в детските градини и училищата.

След броени дни хиляди ученици ще прекрачат прага на класната стая и безопасността им там е всекидневно коментирана тема. Има родители, които са за и други, които са категорично против. В този материал ще ви предложим нашите идеи за задължителни предпазни артикули, които да добавите към ученическата раница на детето.

 

Антибактериални мокри кърпи

Те са полезни във всяка ситуация, дори когато не сме в пандемична обстановка. Могат да се използват, ако няма течащата вода, с която да се измият ръцете, за забърсване на чина на детето, за моментно третиране на петно от храна или напитка, за почистване на малка раничка или дръскотина, за да се предотврати замърсяване или дори за бързо освежаване след часа по физическо възпитание и спорт, ако детето няма достатъчно време или условия да си пусне душ.

Маска за еднократна употреба

майка поставя на детето си предпазна маска за лице

Всички сме добре запознати с правилата за физическо дистанциране и предпазване от Корона вируса. Един от най-важните артикули,  с които всеки от нас не се е разделял през последната половин година е предпазната маска за лице. Учениците също ще бъдат задължени да носят такива, когато напускат класните стаи. На пазара се предлагат най-различи видове маски, от различни материи, с различна защита, опция за филтър и др. Цената също варира и след първоначалния скок, сега вече могат да се намерят маски, които да се впишат в напълно разумен бюджет, както и такива, които са с висока цена. Всеки родител може сам да прецени за своето дете, как то да се предпазва по време на училищните занимания. Но може би най-комфортния вариант би бил маска, която има достатъчна защита, но не е прекалено плътна, тъй като все още предстоят много горещи дни, а всички имаме опит с това колко е трудно да издържиш в жегите с маска. Затова по-леките и тънки варианти, които се сменят по-често са нашето предложение. Просто купувате една или две кутии с предпазни средства и знаете, че детето е подсигурено за няколко седмици напред.

Антибактериален гел

пръскане на ръце с антибактериален гел

Геловете за дезинфекция са друго нещо, без което е добре да не пускате детето в класната стая. Проучванията показват, че по-голям процент от заразяването с вируси и бактерии се случва при докосване на замърсени повърхности. Затова е добре да вземете гел, с който детето ви да дезинфекцира ръцете си през определен период от време, за да сте спокойни, че не само COVID-19, но и всички други вируси ще останат далеч от вас и от него.

В заключение бихме искали да кажем, че преди да купите всички тези неща е добре да създадете навици у детето си то да мие ръцете си често, да спазва социалната дистанция и да се дезинфекцира. Всички артикули ще бъдат безполезни, ако липсват навиците. На meridianood.com ще откриете маски за еднократна употреба, както и други санитарни материали.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари